Bel ons nu voor een afspraak!

Online afspraak 0573-255055

Sport

Uw sportblessure, de sportpodotherapeut weet raad.

Blessurevrij sporten willen wij allemaal graag. Helaas kunnen er tijdens het sporten ook blessures ontstaan. Gelukkig weet de sportpodotherapeut raad.

Wat doet een sportpodotherapeut?

De sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau. Bijvoorbeeld sporters die klachten hebben van de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieën), sporters die klachten hebben van de rug of heup,  als gevolg van het niet goed functioneren van de onderste extremiteit, of sporters die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

Een sportpodotherapeut behandelt dus meer dan alleen voetklachten. Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. Zo kan een ‘doorgezakte’ voet tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van een knieblessure. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele bewegingsketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem.

Preventie binnen de sport is voor de sportpodotherapeut erg belangrijk. Hoe kunnen we voorkomen dat er klachten zich voor gaan doen. De sportpodotherapeut geeft ook preventief advies over bijvoorbeeld de sportschoenen, de warming-up en cooling-down.

Sportpodotherapie is een specialisatie

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Een sportpodotherapeut heeft na de studie Podotherapie een 2-jarige Post Bachelor opleiding Sportpodotherapie gevolgd. De sportpodotherapeut wordt breed opgeleid op het gebied van sport gerelateerde interventies.

De sportpodotherapeut heeft brede kennis van verschillende sporten. Iedere sport heeft zijn ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, ondergronden etc. Een eenzelfde sportblessure als bijvoorbeeld klachten aan de achillespees, kan voor iedere sport anders benaderd en behandeld. De sportpodotherapeut maakt voor iedere sport een behandeling op maat.

 

Wat neemt u mee naar de afspraak?

Als u een afspraak heeft bij de sportpodotherapeut neem dan uw sportschoenen (en evt. sportsokken) mee.

Onze sportpodotherapeut


Dorine Janssen, sportpodotherapeut sinds 2018

Geregistreerd of in bezit van